Gasloos wonen

Lagere energiekosten, meer wooncomfort, minder CO2-uitstoot

Alle inwoners van Nederland krijgen de komende jaren te maken met de transitie naar duurzame energie. De vijftien woningen in fase 3h worden al gasloos uitgevoerd. Een zorg minder, een meerwaarde rijker! 

ZeemanVastgoed ontwikkelt al lange tijd duurzaam. Binnen ons standaard bouw-concept worden huizen al voorzien van optimale isolatie, slimme temperatuurregeling, balansventilatie en lage temperatuurverwarming. Hierdoor is de woning ook meteen klaar voor aansluiting van andere duurzame installaties. Uiteraard konden deze extra opties, waaronder zonnepanelen en warmteterugwinning, ook direct worden toegepast. 

Gasrekening verleden tijd

In Reigersborg Noord fase 3h hebben wij onze kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid gebundeld waardoor de woningen klaar zijn voor een schone toekomst. Naast alle eerder genoemde maatregelen worden deze woningen voorzien van een luchtwarmtepomp en een aantal zonnepanelen. U gaat dus geen gas verbruiken, maar stroom. Dit wekt u gedeeltelijk zelf op, terwijl de gasnota verleden tijd is. 

Gemiddelde besparingen

U bent op jaarbasis € 110,- tot € 290,- goedkoper uit (o.b.v. gasprijs 79 cent m3 en stroom 23 cent kwh). Het koken vraagt slechts een klein deel van het totale energieverbruik. Een gasfornuis verbruikt op jaarbasis gemiddeld 37 m3 gas en een inductiekookplaat 175 kWh. De warmtepomp kan ook ingezet worden voor actieve koeling, maar dan stijgen uiteraard de verbruikskosten.* 

* Informatie op deze pagina is afkomstig van de website www.energiebesparendoejenu.nl van de Rijksoverheid. Hier kunt u tevens terecht voor meer informatie.