Locatie Reigersborg

Reigersborg is dé nieuwe, moderne wijk in Hoogkarspel en bestaat uit twee delen. Reigersborg Noord en Zuid. Noord is een groene, rustige wijk met veel groen en een parkachtige uitstraling, die tussen de Streekweg en de N302 ligt. Reigersborg-Zuid, gelegen tussen de Streekweg en de spoorlijn kent een stedenbouwkundige opzet die is gebaseerd op bijzondere waterpartijen, bruggen en eilandenstructuur. Twee wijken met ieder hun eigen karakter en stedenbouwkundig verbonden door de watertoren die boven alles uitsteekt. Hier woont u pas echt schitterend. De mooie gevels, gezellige straten, kindvriendelijke speelplekken en uitzicht over weilanden en water. Reigersborg is meer dan wonen, het is thuiskomen!

 

Prettig wonen in Hoogkarspel

Binnen de gemeente Drechterland heeft Hoogkarspel een centrale functie. Niet alleen omdat hier het gemeentehuis gevestigd is, maar ook omdat in Hoogkarspel een treinstation, verschillende scholen en een zwembad zijn. In het vernieuwde centrumgebied treft u het winkelcentrum met o.a. Deen, Hema, een bakker, slager, juwelier en een drogist. Aan de overzijde van het winkelcentrum treft u nog een Albert Heijn. En natuurlijk elke vrijdag markt op het Raadhuisplein. Daarnaast kent Hoogkarspel een dynamisch verenigingsleven met als hoogtepunt de kermis met aansluitend de jaarmarkt op Hemelvaartsdag.

 

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid van Reigersborg is zonder meer uitstekend te noemen. Met de auto bent u via de Drechterlandseweg (N302) in een kwartiertje in het centrum van Hoorn of Enkhuizen. Vanaf 2018 wordt deze verbinding zelfs nog beter met de vernieuwde N23 Westfrisiaweg welke langs Hoogkarspel komt. Hoogkarspel heeft ook een treinstation, waar elk half uur een trein richting Enkhuizen, Hoorn en Amsterdam vertrekt. Een veilige en zekere manier om naar de middelbare school of het werk te gaan.

 

Reigersborg leeft

ZeemanVastgoed en de gemeente Drechterland ontwikkelen een evenwichtige wijk, zodat er voor elk budget woningen beschikbaar zijn. Voor gezinnen, senioren, alleenstaanden en stellen. Daarom vindt u in Reigersborg Noord en Zuid starterswoningen, twee-onder-een-kapwoningen, appartementen, vrijstaande woningen, seniorenwoningen en eengezinswoningen. In de nieuwe wijk is inmiddels een brede school en een woon-zorgcomplex gerealiseerd. Zo voelt iedereen zich thuis in Reigersborg.

ZVG_Reigersborg_001